Diodlaser ger en permanent hårreducering, men tar inte bort alla hår. Det måste finnas pigment/färg på hårstrået ända in till hårroten för att uppnå resultat. Alltså fungerar det inte på ljusa, icke pigmenterade hårstrån såsom fjun eller gråa hår. Ljuset från diodlasern leds ner till hårrötterna via pigmentet som finns i hårstrået och i roten. Behandlingen gör inte ont men efter ett tag blir det varmt på hudytan. Denna värmeutveckling krävs för att det ska bli 70 grader nere i hårroten, så att den kan förstöras. Roten förstörs endast om håret befinner sig i växande fas. Ca 20% av hårsäckarna försvinner efter varje utförd behandling och det tar mellan 1-3 veckor innan hårstråna lossnar efter en behandling. Antalet behandlingstillfällen varierar från person till person, man får räkna med 4-6 behandlingar för att uppnå ett resultat.

Alla människor har olika hud typer men som regel gäller ju ljusare hy och mörkare hår, desto bättre och snabbare resultat erhålls. Personer med gråa eller vita hår kommer inte att uppnå någon effekt då pigment saknas i håret.

Innan första behandlingen kommer man på en konsultation där vi går igenom behandlingsförloppet. Området som ska behandlas får inte vara solbränt eller ha vistats i solen några dagar innan behandlingstillfällena. Viktigt är att skydda området som ska behandlas med spf 30 eller högre. Även efter behandling ska området skyddas väl med hög spf för att minimera risken för pigmenteringar. Man får inte vaxa, bleka eller plocka på det område som ska behandlas med diodlaser. Inför alla behandlingstillfällen ska området alltid vara nyrakat, 1-2 dagar innan.
Efter en behandling kan viss rodnad uppstå i huden. I vissa fall även små svullnader som anses vara helt ofarliga och försvinner vanligtvis efter 24-48h.
Viktigt att tänka på att inte klia eller riva upp huden efter en behandling, samt smörja väl med mjukgörande creme.

Obsevera!
Vid medicinering, graviditet, diabetes samt andra hormonförändringar i kroppen, uppmanas kunden att informera oss detta vid konsultationen. På konsultationen är vi också tacksamma om ni inte rakat området på ett par dagar, så att vi kan se utgångsläget. Vi vill också gärna ta foto på området, för att senare kunna se vilka resultat det blivit. Fotona kommer endast användas för att visa respektive kunds resultat.

Pris/ gång:

Överläpp370 kr
Haka580 kr
Kinder680 kr
Armhålor630 kr
Bikinilinjen740 kr
Hela benen inkl bikini2 940 kr
Lår inkl knä1 680 kr
Underben inkl knä1 260 kr
Hela armar1 360 kr
Halva armar840 kr
Svank740 kr
Mage950 kr
Hela ryggen2 420 kr